Eindweek van de Stadsschouwburg bekend

Eindweek van de Stadsschouwburg bekend
Stadsschouwburg Velsen

In de laatste week voor de sluiting van de Stadssschouwburg Velsen wordt er waardig afscheid genomen. Met onder andere mini film festival. En een theater wandeling. Maar de grootste show wordt gegeven door Brigitte Kaandorp. Kaandorp geeft een show genaamd ‘’Uitzwaaien.’’ Een muzikale show waarin haar IJmuidense levensliederen én het IJmuidense volkslied niet zullen ontbreken. Na deze show zal Kaandorp de lichten doen doven. Kaarten voor deze show gaan vandaag in de verkoop.

Maar net zoals de lichtjes aan de overkant van het Noordzeekanaal, zal het theaterlicht in Velsen niet écht doven. Binnenkort wordt de tijdelijke theater- en filmlocatie waar de schouwburg met haar programmering neerstrijkt aangekondigd.

Verbouwing Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen
Vanaf 1 augustus 2024 ondergaat Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen een ingrijpende verbouwing, waarvoor de deuren tijdelijk gesloten zullen worden. Het historische gebouw, dat dateert uit 1938 en zich bevindt aan de Groeneweg 71 in IJmuiden, wordt gerenoveerd waarbij de kenmerkende sfeer van de huidige zaal behouden blijft. Daarnaast wordt het gebouw uitgebreid met een extra theaterzaal, een filmzaal en een aantal repetitiestudio’s. Naar verwachting neemt de verbouwingssluiting minstens twee seizoenen in beslag.

Alternatieve programmering tijdens sluitingsperiode
Gedurende de sluitingsperiode zal Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen, in samenwerking met de gemeente, op één of meerdere locaties binnen de gemeente een alternatieve programmering aanbieden. De details van deze plannen worden op een later moment bekendgemaakt.