‘Een plekje geven’ bij de bibliotheek

‘Een plekje geven’ bij de bibliotheek


Op donderdag 28 maart zal Ruben Ebbeling van Begraafplaats & Crematorium Westerveld aanwezig zijn bij Bibliotheek IJmuiden voor een informatieve sessie genaamd ‘Een plekje geven’. Hij zal tijdens deze bijeenkomst spreken over het proces van afscheid nemen en het organiseren/regelen van begrafenissen en crematies.

Westerveld
Westerveld is het eerste crematorium van Nederland. Het is de laatste rustplek voor veel bekende Nederlanders zoals: vliegtuigbouwer Anthony Fokker, schrijver Multatuli, feministe Aletta Jacobs en architect Hendrik Petrus Berlage. En voormalig Pim Fortuyn.

De bibliotheek moedigt al langer aan om in gesprek te gaan over de dood. Zo proberen ze mensen te helpen bij het vinden van de juiste informatie voor het organiseren van een uitvaart. Ook heeft de bieb een speciale kast ingericht met de titel: “Doodgewoon” om zo nog meer informatie over dit onderwerp te kunnen verstrekken. Ruben Ebbeling zal doorgaans ook informatie geven over urnen, graven en vlindertuinen. Ruben kan alle mogelijke vragen beantwoorden.

Donderdag 28 maart 2024
Locatie: Bibliotheek IJmuiden

Om 16:00 uur word je ontvangen met koffie of thee. De informatiebijeenkomst start om 16:15 en is gratis toegankelijk. Je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek om hieraan deel te nemen. Meer informatie vind je op de website: https://www.bibliotheekvelsen.nl/activiteiten/campagne/DoodGewoon.html