Sportweekend 22 tot 24 maart

Sportweekend 22 tot 24 maart
Pexels: Pavel Danilyuk

Op vrijdag 22 maart ontvingen de heren van volleybalvereniging Smashing Velsen Liusna. De Velsenaren wisten hun tegenstanders uit Lisse met 3-1 te verslaan. Een dag later moesten de dames van Smashing Velsen afreizen naar Amsterdam voor een ontmoeting met KVA. Dit resulteerde in een stevige 4-0 nederlaag voor de dames uit Velsen.

Op zaterdagmiddag 24 maart voor zowel de heren als de dames van waterpolovereniging VZV een thuiswedstrijd in Zwembad De Heerenduinen. De dames begonnen deze middag met hun wedstrijd tegen AZC en moesten met 10-13 hun meerdere erkennen in de dames uit Alphen aan den Rijn. De heren moesten aantreden tegen lijstaanvoerder Sassenheim en werden op een 6-15 nederlaag getrakteerd.

Bij het basketbal stond er op 24 maart een uitwedstrijd gepland voor zowel de heren als de dames van Akrides. De dames van Akrides moesten op bezoek bij het Rijswijkse Locomotief en wisten de punten mee terug te nemen naar IJmuiden door met 52-61 te zegevieren. De heren hadden het zwaarder en moesten in Amersfoort met 74-57 hun meerdere erkennen in Crackerjacks.

Bij het zaterdagvoetbal in de derde klasse A een mooie 4-1 thuiszege voor het zaterdagelftal van VSV in de thuiswedstrijd tegen HCSC. IJmuiden speelde een uitwedstrijd tegen nummer twee Foresters en ging met 7-3 onderuit. Voor Stormvogels, de lijstaanvoerder, begint het kampioenschap steeds dichterbij te komen. Een uitwedstrijd tegen Reiger Boys werd afgesloten met een 2-4 zege door doelpunten van Melle Springer, Jan Koridon en Brian Ezeoke (2x).

In de vierde klasse B van het zaterdagvoetbal blijft het moeilijk gaan voor Velsenoord. Ook ditmaal weer een stevige nederlaag waardoor men nog steeds puntloos onderaan staat. Nu moest men een 0-5 nederlaag incasseren tegen Haarlem/Kennemerland. VVH/Velserbroek wist bij AC Amsterdam de drie punten mee naar huis te nemen door met 1-3 te zegevieren.

In de vijfde klasse B van het zaterdagvoetbal een mooi weekend voor de ploegen uit Velsen. Terrasvogels moest aantreden in en tegen Zwanenburg en nam een 1-2 zege mee terug naar Santpoort Zuid. Het zaterdagelftal van Velsen moest naar Hoofddorp voor een ontmoeting met Overbos en de ploeg uit Driehuis wist nipt met 1-2 te winnen. SVIJ tenslotte moest het in een thuiswedstrijd opnemen tegen Spaarnwoude en won met 2-0 door doelpunten van Mevlut Gunturk en Raymond Mutebi.

In de eerste klasse A wist het zondagelftal van Velsen op 25 maart een nuttige 3-1 zege te behalen op SCPB’22. De Velsense doelpunten werden gescoord door Patrick Castricum, Splinter Haasbeek en Jort Nierop. 

Het zondagelftal van VSV, uitkomend in de derde klasse B, verloor de wedstrijd in en tegen Zwanenburg met 4-1.

De handbalsters van HCV’90 uit Velsen Noord moesten zondag 25 maart een uitwedstrijd spelen bij Spartanen in Wognum en wisten met 15-21 te zegevieren. Voor hockeyvereniging Strawberries een prachtig weekend op deze zondagmiddag de 25e maart. De heren moesten afreizen voor een uitwedstrijd tegen Catwijck en konden met opgeheven hoofd het veld verlaten door met 2-5 de wedstrijd winnend af te sluiten. De dames moesten op deze zondagmiddag de reis maken naar Purmerend. De dames van de plaatselijke hockeyclub moesten hun meerdere erkennen in de dames uit Driehuis, die een 0-2 zege mee ter