Aanvallend ondermaats Telstar onderuit

Aanvallend ondermaats Telstar onderuit
© RTV Seaport / Hans Akkerman

Geschreven door Hans Akkerman

Meedoen in de periode  stond zaterdag centraal in Leeuwarden voor Telstar, dat op bezoek ging bij SC Cambuur. De Friezen (plek 12) dachten wellicht na de smadelijke degradatie snel terug te keren op het hoogste niveau maar moeten momenteel nog hun stinkende best doen om überhaupt te participeren in de nacompetitie. Wil je trouwens veel goals zien dan moet je dit seizoen Cambuur volgen. Ga maar na: in 30 duels maar liefst 123 goals ( 62 voor en 61 tegen). 

Gehavend Cambuur slaat laat toe

De Friezen misten door een blessure, een schorsing en een interlandverplichting de gehele aanvalslinie ( Brey, Smit en Uldrikis)’’ Telstar is dodelijk in de omschakeling en aan een goede serie bezig,’’ analyseerde Henk de Jong vooraf die niet gerust was op een positief resultaat en nadrukkelijk waakte voor onderschatting en tegen zijn natuur in opteerde voor een 5-3-2 systeem en daar had Landvreugd &co geen rekening mee gehouden. 

Gemiste kans

Zowel de thuisclub als Telstar speelden een matige eerste helft zonder veel  vuurwerk. Cambuur kwam tweemaal in scoringspositie maar Ronald Koeman kwam tweemaal als winnaar uit de strijd. Na de thee werd Cambuur sterker. Een kwartier voor tijd liet Alex Plat zich verrassen door Remco Balk, appelleerde tevergeefs voor buitenspel en Mitch Apau had het onheil wellicht nog kunnen voorkomen, dekte echter niet kort genoeg en dat gaf Balk de kans hard en hoog de 1-0 binnen te knallen en zege veilig te stellen. Telstar wilde wel maar creëerde in de hele wedstrijd geen enkele opgelegde kans en liep tegen weliswaar een nipte maar verdiende en teleurstellende nederlaag aan en liet een kans onbenut in de periode lekker bovenin mee te blijven draaien. Een gemiste kans!