Nieuwe expositie te zien in de Stadsschouwburg

Nieuwe expositie te zien in de Stadsschouwburg

Deze zaterdag is een nieuwe expositie geopend in de Stadsschouwburg. Tanja Koelemij presenteert haar kunstwerken in de wisselende expositie “In de schijnwerpers” bij Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen, in samenwerking met Beeldend Kunstenaars Velsen.

Koelemij schildert haar eigen interpretatie van bloemstillevens uit de 17e eeuw, geïnspireerd door de bloemen op schilderijen uit die tijd.

Over haar werk zegt Tanja Koelemij: “Ik ben geïnspireerd door de bloemen uit de schilderijen van die tijd. Ze zijn gemixt op mijn manier van schilderen waarbij ik gekeken heb naar de asymmetrische en organische opstelling van de bloemstukken. De combinatie met Delfts blauw gebruik ik om ons collectief verleden uit te drukken.”

Het werk van Tanja Koelemij is te bewonderen in de Stadsschouwburg aan de Groeneweg 71 in IJmuiden tot het einde van het theaterseizoen. De expositie is te bezichtigen vanaf een half uur voor aanvang van het theater- en filmprogramma in de schouwburg.

In de schijnwerpers
De expositie “In de schijnwerpers” is een initiatief van Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen, hiermee ook een platform biedt aan lokale beeldende kunstenaars. Bezoekers kunnen op deze manier genieten van kunst en de kunstenaar persoonlijk ontmoeten. Het project wordt elke drie maanden vernieuwd en komt tot stand in samenwerking met Beeldend Kunstenaars Velsen.