Directeur Bibliotheek Maarten van Dongen te gast in Helden van Velsen

Directeur Bibliotheek Maarten van Dongen te gast in Helden van Velsen

Tijdens de live uitzending van het radioprogramma Helden van Velsen is vanavond van 17 tot 18 uur Maarten van Dongen te gast in de studio van RTV Seaport.

Maarten van Dongen, geboren en getogen in Velsen, werd in 2021 benoemd tot directeur van de Bibliotheek Velsen en van de Volksuniversiteit. Vanaf 1 januari 2024 is die Volksuniversiteit zelfs onderdeel van de Bibliotheek Velsen. Verder is Van Dongen directeur van  KunstForm, het platform voor kunsteducatie binnen de gemeente Velsen.

Boekenweek
Deze week is het Boekenweek en dus het perfecte moment om het te hebben over hoe de toekomst van De Bibliotheek eruitziet -die al lang niet meer alleen een plek is waar je alleen maar boeken kunt lenen. De laatste jaren zijn de activiteiten nogal uitgebreid. Zo kun je bij het Digiloket terecht voor allerlei digitale vragen, zoals over het aanvragen van een DigiD, rijbewijs, donorregistratie of boetes. Elke woensdag is van 14 tot 16 uur in IJmuiden het taalspreekuur geopend voor advies en informatie voor mensen die moeite hebben met de Nederlandse taal .

Vestiging Velserbroek even dicht
De vestiging in Velserbroek is tijdelijk dicht. Het gebouw wordt op dit moment verbouwd tot een multifunctionele accommodatie – zeg maar: waar allerlei verschillende organisaties te vinden zijn en waar je ook allerlei verschillende dingen kunt doen, waaronder welzijnsactiviteiten.  Uiteraard gaan we Maarten van Dongen vragen naar de stand van zaken.

Evenemententop
Rond half 6 wordt er gebeld met Monique van der Velsen. Zij was gisteren dagvoorzitter bij de Evenemententop die door de Gemeente Velsen georganiseerd werd. We bevragen haar over de hoogtepunten en uitkomsten van de dag.

Het programma wordt vanmiddag gepresenteerd door Alex Perukel en Netty Struijs. Helden van Velsen is te beluisteren via de Ether op107,8 FM en te zien via de webcam op Ziggo 37 en KPN 1490.