Velsen doet mee met de landelijke opschoondag

Velsen doet mee met de landelijke opschoondag
© Anna Shvets, Pexels

Bron: Gemeente Velsen

Op 23 maart kunnen alle inwoners meedoen met de landelijke opschoondag. Op deze dag gaan overal in Nederland mensen de straat op om zwerfvuil te rapen. In Velsen zijn er op vier locaties startpunten waar inwoners een grijper kunnen lenen.

Meedoen met de landelijke opschoondag kan in de eigen straat of vanaf één van de georganiseerde startpunten. Op die startpunten kunnen inwoners een grijper lenen en een vuilniszak halen. Ook kan hier na afloop het verzamelde afval ingeleverd worden, HVC haalt dat later op. Bij elke startlocatie is een drankje en wat lekkers te krijgen.

Startlocaties
De aftrap van de landelijke opschoondag is om 13u. Inwoners kunnen om 13u hun grijper komen halen op een van onderstaande locaties. Om 15u leveren ze de grijpers weer in.

  1. Wijkpost IJmuiden, Eenhoornstraat 2B
  2. Wijkcentrum De Stek, Heirweg 2A, Velsen-Noord
  3. Pieter Vermeulen Museum, Driehuizerkerkweg 34d
  4. Het Kruispunt, Zon Bastion 3, 1991 SK Velserbroek. Let op: hier beginnen ze om 9.45 en eindigen ze om 12u. Er is koffie en thee, en bij terugkomst soep!

Bingokaart
Voor inwoners die er een wedstrijdje van willen maken, is er ook een bingokaart beschikbaar. Deze is op elke startlocatie op te halen. Wie het eerst de bingokaart vol heeft, wint!

Goed bezig?

Gemeente Velsen roept inwoners die goed bezig zijn met afval rapen op om een foto in te sturen naar duurzaam@velsen.nl of naar hun Whatsappnummmer: 06 40 89 78 75. Ze gebruiken deze foto’s dan voor hun socialemediapagina’s.