Scholieren in de studio: On stage doe dag groot succes

Scholieren in de studio: On stage doe dag groot succes
Radio studio, on stage

Afgelopen dinsdag was de Doe Dag van IJmond Zuid-Kennemerland On Stage. Tweede- en derdejaars vmbo-leerlingen uit IJmuiden en Haarlem kregen de kans om bij bedrijven een dagje mee te draaien en de kneepjes van het vak te leren. Bij RTV Seaport kregen leerlingen zelf de kans om radio te maken. De Doe Dag werd als groot succes ervaren door zowel leerling als begeleiders.

Eerst kregen de leerlingen een schrijfopdracht om hun eigen muzieknummer te kunnen aankondigen. Dit bleek een goede instap opdracht. Al snel begonnen de eerste nummers een goede aankondiging te krijgen. De tweede opdracht was nog spannender toen de leerlingen elkaar mochten interviewen op live radio. Alle leerlingen hebben hun best gedaan op deze interviews. Alle interviews zijn hieronder terug te luisteren.

Liveprogramma 11 – 12 uur
Liveprogramma 15 – 16 uur