Klimaat en duurzaamheid in Velsen

Klimaat en duurzaamheid in Velsen
©gemeente Velsen

De gemeente Velsen doet tientallen dingen die goed zijn voor het klimaat en voor duurzaamheid. Er is nu een overzicht van het afgelopen jaar, en de plannen voor 2024 zijn ook ambitieus.

Velsen helpt niet alleen inwoners met isoleren, of met hun energierekening als ze die niet of nauwelijks kunnen betalen. Velsen werkt ook aan haar eigen duurzaamheid, door kritisch in te kopen. Er staat voor 2024 een heel programma op stapel, dat gaat over CO2-vermindering/energietransitie, circulair werken (zonder afval), klimaatadaptatie (droger én natter), natuurinclusief (ruimte voor biodiversiteit) en een duurzame organisatie.

Er is nu een overzicht van alles wat de gemeente in 2023 op het gebied van klimaat en duurzaamheid heeft gedaan. Het is te veel om op te noemen. Klik hier voor het Jaaroverzicht 2023 (al moet je daar wel je bril voor opzetten!). In 2024 gaan ze er verder mee.