Hoe wordt de Dwarsligger echt Huis van de Wijk?

Hoe wordt de Dwarsligger echt Huis van de Wijk?

Hoe kan De Dwarsligger een Huis van de Wijk worden waar de inwoners van Zee- en Duinwijk echt behoefte aan hebben? Door het hen te vragen! Hierover ging de (meningsvormende) raadsessie van donderdag 14 maart jl. Martijn Mewe praat erover met Kitty Wolfs (Velsen Lokaal) en Floor Bal (Liberaal Blauw).

‘Huis van de Wijk’ staat er op de gevel van wat ooit Buurthuis De Dwarsligger was. Een naam is leuk, maar wat betekent een huis van de wijk eigenlijk? Kitty Wolfs van Velsen Lokaal is er duidelijk over: “Een huis van de wijk is er in de eerste plaats voor de inwoners. Het moet van de inwoners zelf zijn, en dingen aanbieden waar zij behoefte aan hebben.” Floor Bal van Liberaal Blauw is het helemaal met haar eens. Hij vindt dat je dan tegelijk naar het hele gebied moet kijken: “Naar de samenstelling van de bevolking bijvoorbeeld. Als je die wat gevarieerder wilt krijgen, moet je misschien niet nog meer sociale huurwoningen bouwen.” Verder moet je met andere partijen praten, zoals Woningbedrijf Velsen, en je moet rekening houden met wat er al is, zoals het Dienstencentrum.
Kitty Wolfs hoopt op een werkbezoek bij een ander huis van de wijk, om daarvan te leren. En Floor Bal roept de inwoners van Zee- en Duinwijk op: “Laat je horen!”

Een volgende adviserende sessie over dit onderwerp zal nog vóór de zomer zijn. Wordt dus vervolgd.
Kijk hier naar de opname van het gesprek met Kitty Wolfs en Floor Bal.