Start bouw van Landje van Sinneveld in Santpoort-Zuid feestelijk gevierd

Start bouw van Landje van Sinneveld in Santpoort-Zuid feestelijk gevierd
© Wilma Wonen

Bron: Wilma Wonen

Woensdagmiddag 13 maart was een bijzonder moment voor projectontwikkelaar Wilma Wonen. Samen met aannemingsbedrijf Kuin, wethouder Sander Smeets van de gemeente Velsen, de kopers en andere betrokkenen vierde de projectontwikkelaar op feestelijke wijze de start van de bouw van de 11 nieuwbouwwoningen van Landje van Sinneveld in Santpoort-Zuid. De bouw van de woningen is deze week gestart.

Wilma Wonen kijkt tevreden terug op de viering van de start van de bouw. De middag startte met een speech van wethouder Sander Smeets waarna Wim Looijen, adjunct directeur van Wilma Wonen, zich tot de aanwezigen richtte. Na de speeches werd er geproost op een succesvolle voortgang van de bouw. Aansluitend was het tijd voor de feestelijke handeling. Samen met kopers van Landje van Sinneveld begroef de wethouder een koker, gevuld met handgeschreven wensen, waarmee deze in het wijkje vereeuwigd werd. Na dit officiële moment was er voor de kopers uitgebreid de tijd om kennis te maken met hun toekomstige buren onder het genot van een drankje.

Wethouder Sander Smeets vertelt: “Landje van Sinneveld is een bijzondere plek. Straks staan hier 11 prachtige woningen waar de nieuwe bewoners een mooie toekomst kunnen opbouwen. Ik ben blij voor hen en met deze woningen. Net zoals ik blij ben met de vele woningen, die we in Velsen in de komende jaren bij gaan bouwen voor al die mensen die in onze bijzondere en gevarieerde gemeente willen wonen.”

“Het was goed om te zien dat de toekomstige bewoners elkaar direct konden vinden en er al ideeën over een buurtbarbecue ontstonden. Ook de kinderen namen, al spelend, hun toekomstige buurtje direct in gebruik. Ik wens iedereen veel woongeluk en -plezier in Landje van Sinneveld,” zegt Wim Looijen.

Peter Kuin, directeur van Kuin: “Wij zijn blij dat wij gestart zijn met de bouw van Landje van Sinneveld, met dank aan Wilma Wonen voor deze mooie samenwerking. 11 prachtige woningen, die een mooie toevoeging zijn voor de omgeving. Met onze ervaring en expertise in grondgebonden woningbouw streven we naar een zorgvuldige en respectvolle uitvoering van dit project, met als doel een mooi eindresultaat met 11 blije gezinnen en een tevreden buurt.”

Over Landje van Sinneveld
Landje van Sinneveld is een kleinschalig wijkje met 11 halfvrijstaande en vrijstaande villa’s op een bijzondere plek in Santpoort-Zuid, naast de historische boerderij Sinneveld. Hier woon je ultiem landelijk door de aangrenzende schapenweide en het vrije zicht op de weilanden, aan de overzijde van het spoor. De villa’s zijn ontworpen in een charmante jarendertigarchitectuur en hebben veel leefruimte met een royale living, leefkeuken en tuinkamer. Hier vind je rust met het gezellige centrum van Bloemendaal, Haarlem en het strand in de nabijheid.

Er zijn nog 3 villa’s beschikbaar met royale woonoppervlakten van circa 206 tot 211 m2. De bouw is 11 maart gestart en naar verwachting worden de woningen het eerste/tweede kwartaal van 2025 opgeleverd. Kijk voor meer informatie over het nieuwbouwwijkje op www.landjevansinneveld.nl