Hartstochtelijke tango en krachtige verhalen

Hartstochtelijke tango en krachtige verhalen
© RTV Seaport / PR

In het weekend van 16 en 17 maart kunt u genieten van Argentijnse tango’s op twee cello’s, en van indrukwekkende verhalen waarin u wordt uitgenodigd om uw lot te omarmen.

Florien Hammer en Ilein Bermudez brengen op zaterdag 16 maart vanaf 15.00 uur een programma vol Argentijnse volksmuziek met tango’s van o.a. Gardel, Calo, Peralta en Plaza. Deze stukken, oorspronkelijk geschreven voor de menselijke stem, zocht zij bij elkaar en arrangeerde ze voor celloduo. Ilein Bermudez is Venezolaans, studeerde aan het conservatorium in Caracas en aan de Musikhochschule Münster in Duitsland.
Florien Hamer kwam o.a. via haar Argentijnse echtgenoot in contact met de Argentijnse tango en folklore. Deze veelzijdige celliste speelde onder andere bij Carel Kraayenhof, bij een free jazz ensemble en het Frank Bridge pianokwintet.

Acteur Rick Schreuder is op zondag 17 maart vanaf 15.00 uur te gast in het Mosterdzaadje. Hij neemt het publiek mee in zijn nieuwe vertel-voorstelling ‘Amor Fati’, wat zoveel betekent als ‘omhels, hou van en accepteer je lot’. Hij vertelt indrukwekkende en krachtige verhalen vol diepgaande luchtigheid. Hij noemt ze zelf ‘voedsel voor onze gedachten in deze roerige tijden’. Je lot liefhebben – dat klinkt tegenstrijdig, maar het geeft ook rust omdat het helpt. Rick Schreuder spaart zichzelf niet, en neemt zichzelf niet al te serieus. Want hij kent het spel van de liefde (Amor) en de speling van het lot (Fati).

‘t Mosterdzaadje, Kerkweg 29 , Santpoort-Noord 023-5378625 www.mosterdzaadje.nl. Vanaf een half uur voor aanvang is de deur open. Toegang vrij. Na afloop collecte met richtlijn €10.