Bibliotheek Velsen viert 89e Boekenweek

Bibliotheek Velsen viert 89e Boekenweek
© Pixabay

Familieverhalen – die staat centraal in de 89e Boekenweek. Van familiedrama’s tot hartverwarmende verhalen. Velsen viert de Boekenweek met drie boeiende activiteiten voor lezers en boekenliefhebbers.

Maandag 18 maart – Voorlees high tea met Teresa da Silva Marcos

Kom luisteren naar mooie gedichten over het thema ‘Bij ons in de familie’. Teresa da Silva Marcos, gemeenteraadslid in Velsen en boekenliefhebber, leest voor. Geniet van prachtige poëzie, een geurig kopje thee en lekkere hapjes.
Van 14.30 tot 16.00 uur. Kosten leden € 4, -, anders € 5,-.

Woensdag 20 maart – In gesprek met Karin Amatmoekrim
Kashif Amin praat met auteur Karin Amatmoekrim, getogen in IJmuiden en bekend van Het Gym en Tenzij de vader. Ze vullen de avond met verhalen en discussies over haar boeken, haar schrijverschap en het Boekenweekthema. Zo kom je meer te weten over Karin en hoe zij opgroeide in IJmuiden.
Van 19:30 – 20:45 uur. Kosten: leden €4,-, anders €5,-.

Donderdag 21 maart – Inspiratiemiddag over lezen en literatuur met Lidewijde Paris

Op zoek naar leesinspiratie voor jezelf of je boekenclub? Met deze inspiratiemiddag maken we het makkelijk. Lidewijde Paris, schrijver, docent en journalist, lééft voor boeken en brengt dit enthousiasme als geen ander over. Ze schreef over boeken lezen in Een gedicht is ook maar een ding. Ook schreef ze Hoe lees ik?, 365 Dingen die je als boekenlezer moet weten en Hoe lees ik korte verhalen? Sanne van Hoogervorst van Senia vertelt je alles over hoe je mee kunt doen aan een lees- of luisterclub. Senia ondersteunt ook bij de oprichting van nieuwe clubs, het vinden van extra leden en het kiezen van de boeken voor je leesclub. |
Van 14.30 uur tot 16.00 uur. Toegang is gratis, wel van tevoren aanmelden.

Alle activiteiten zijn in de Bibliotheek IJmuiden. Kaartverkoop aan de balie of via de website www.bibliotheekvelsen.nl