Verborgen Tuinen: geschiedenis van begraafplaats De Biezen

Verborgen Tuinen: geschiedenis van begraafplaats De Biezen

Gemeente Velsen is een groot aantal verborgen tuinen rijk. Deze bijzondere locaties hebben een rijke historie. RTV Seaport neemt u graag mee in de geschiedenis van deze verborgen tuinen in een nieuwe videoserie.

Allereerst duiken we in de geschiedenis van begraafplaats De Biezen in Santpoort-Noord. In de 19e eeuw raakte het kerkhof bij de Engelmunduskerk in Velsen-Zuid vol en moest er een nieuwe begraafplaats worden aangelegd. Burgemeester Enschedé nam het initiatief voor de zoektocht naar een nieuwe locatie.

Bekende tuinarchitec Louis Paul Zocher kreeg de opdracht van de gemeente Velsen om een ontwerp te maken voor de nieuwe begraafplaats. Op 1 augustus 1984 werd de begraafplaats voor het eerst geopend en in gebruik genomen.