Sportweekend 7 tot 10 maart

Sportweekend 7 tot 10 maart
Pixabay

De heren van volleybalvereniging Smashing Velsen speelden vrijdag 8 maart een thuiswedstrijd tegen het Zandvoortse Sporting/OSS en boekten een keurige 4-0 zege. De dames moesten een dag later afreizen naar Amsterdam voor hun ontmoeting met UvO en moesten met een 4-0 nederlaag huiswaarts keren.

Bij het korfbal moest DKV het in Beverwijk opnemen tegen HBC. Dit resulteerde in een 17-12 zege voor de ploeg uit Beverwijk.

Eveneens op deze zaterdag 9 maart moesten de dames van basketbalvereniging Akrides een uitwedstrijd spelen tegen het derde team van Utrecht Cangeroes. De Velsense dames wisten met 53-59 te zegevieren.

Voor zowel de heren als dames van waterpolovereniging VZV een thuiswedstrijd op zaterdagmiddag 9 maart. De dames namen het op tegen Aquarijn uit Nieuwegein en wonnen met 11-6. De heren daarentegen lieten dure punten liggen door met 6-6 gelijk te spelen tegen De Zeeuwse Kust.

In de derde klasse A van het zaterdagvoetbal weer een mooi resultaat voor de vertegenwoordigers uit Velsen. IJmuiden wist bij Reiger Boys drie punten mee naar huis te nemen door met 1-2 te winnen. Stormvogels moest thuis op Sportpark Zeewijk aantreden tegen Castricum en won overtuigend met 5-1. Jan Koridon wist in deze match twee maal het net te vinden. Een gunstig resultaat voor de IJmuidense ploeg door het puntverlies van nummer twee Foresters.

In de vierde klasse B wist VVH/Velserbroek niet tot scoren te komen. De wedstrijd tegen het Haarlemse United/DAVO eindigde zoals hij begonnen was met 0-0.

Voor Velsenoord wil het maar niet lukken om punten te vergaren. Ditmaal weer een stevige nederlaag. Nu moest men in Jong Hercules uit Beverwijk de meerdere erkennen en verloor met 6-0.

In de vijfde klasse B een slechte dag voor de drie ploegen uit Velsen. Alledrie speelden zij een uitwedstrijd en verlieten het veld met een 1-0 nederlaag. Nummer twee SVIJ ging onderuit bij Zwanenburg. Velsen leed een krappe nederlaag bij SC Urban Talent in Amsterdam en Terrasvogels kon het niet bolwerken bij RCH in Heemstede.

Op zondagmiddag 10 maart moesten de dames van hockeyvereniging Strawberries uit Driehuis een uitwedstrijd spelen tegen Buitenhout. De reis naar Almere leverde de dames van Strawberries een punt op, want de uitslag was 0-0. De heren van Strawberries moesten op bezoek bij Wateringse Veld. Zij moesten de punten bij de tegenstander laten en verloren kansloos met 5-0.

De zondagvoetballers van VSV moesten aantreden tegen lijstaanvoerder SSA-SJO Egmond en verloren de match met 3-1.

De heren van basketbalvereniging moesten zondagmiddag 10 maart op bezoek bij het Amsterdamse US.

De spannende wedstrijd werd nipt met 67-65 verloren. Door dit resultaat staan de Velsenaren nu op de vijfde plaats met 18 punten uit 16 wedstrijden.