Telstar weet weer wat verliezen is

Telstar weet weer wat verliezen is
© RTV Seaport / Hans Akkerman

Geschreven door Hans Akkerman
De supporters zijn blij , de spelers stralen weer spelplezier uit want de trainerswissel heeft goed uitgepakt. Tweemaal winst en twee remises tegen topploegen zoals Roda JC en N.A.C. zorgt voor nieuw elan en enthousiasme. Vrijdag ging Telstar op bezoek bij de verrassende nummer 4 F.C. Dordrecht dat niet alleen op jacht is naar een goede klassering maar en passant ook nog eens meestrijdt om een periodetitel. De tijd dat ‘’ De Schapekoppen’’ het lachertje waren van de KKD lijkt voorbij. Het lelijke eendje is getransformeerd in een aantrekkelijke zwaan’’ Volle tribunes (3272), een  leuke sfeer en Dordrecht pakte Telstar gelijk bij de strot middels frivool aanvallend voetbal. Veel one touch voetbal en Telstar mocht Ronald Koeman dankbaar zijn dat voor de rust alleen Dylan Mbayo door een  inschattingsfout achterin ‘’ De Schapekoppen’’ de leiding namen. Met prima reflexen voorkwam Koeman zeker drie grote mogelijkheden. Jammer alleen dat de goalie na de rust in de kleedkamer  achter bleef vanwege een polsblessure.

Had meer ingezeten

Na rust was het over met de dadendrang van de thuisclub die het eigenlijk wel goed vond en achteruit leunde. Telstar pakte nadrukkelijk het initiatief, kwam regelmatig goed door over de rechtervleugel maar de voorzetten ontbeerden de juiste snelheid en precisie. Twintig minuten voor tijd dan toch die ene grote kans. Youssef El Kachati vond Danzell Gravenberch en de matig acterende spits kopte van zeer dichtbij op de vuist van Luca Plogmann die met een fraaie reflex de gelijkmaker verhinderde. Dat invaller Rocco Robert Shein 2-0 aantekende met de enige kans voor Dordrecht na rust was zuur, maar dat deed niets af aan het feit dat Telstar behoorlijk meevoetbalde maar wederom voorin de nodige scherpte miste. Het verhaal van dit seizoen. Na vier prima resultaten weer eens een nederlaag. Met wel een met het besef dat er tegen een goede ploeg meer had ingezeten.