Eerste editie IJmond Zuid-Kennemerland On Stage succesvol beroepenfeest

Eerste editie IJmond Zuid-Kennemerland On Stage succesvol beroepenfeest

Dinsdagmiddag 5 maart bruiste het van de nieuwsgierige energie bij Onze Gezellen in Haarlem-Noord. Zo’n 800 vmbo-leerlingen uit de IJmond en Zuid-Kennemerland, en 180 beroepsbeoefenaars werden aan elkaar gematcht tijdens de eerste editie van het Beroepenfeest van On Stage. RTV Seaport was aanwezig om de leerlingen een kijkje achter de schermen te geven over het werk als radio DJ bij de lokale omroep.

Het beroepenfeest
Beroepsbeoefenaren van allerlei organisaties, bedrijven en zzp’ers waren dinsdagmiddag aanwezig bij het beroepenfeest. De 800 tweede- en derdejaars VMBO leerlinge waren afkomstig van het Tender College, Vellesan College, Technisch- en Maritiem College uit IJmuiden en vanuit Haarlem het Spaarne College. De middag draaide volledig om netwerken. Scholieren en beroepsbeoefenaren maakten kennis met elkaar en gingen in gesprek over wat het werk inhoudt. De leerlingen zullen vervolgens op 19 maart een dagdeel meedraaien bij de organisaties.

Bekijk hier een sfeerimpressie van het beroepenfeest.

Radiospecial
Radiomakers Jim en Alex waren dinsdagmiddag aanwezig in de radiostudio van RTV Seaport, met live contact met het beroepenfeest. De radiospecial stond volledig in het teken staan van de beroepsoriëntatiemiddag en bood alvast een eerste kijkje achter de schermen bij het beroep radio DJ. Er werd live ingebeld met collega’s die op het beroepenfeest aanwezig waren en met scholieren die deelnemen.