Peter vd Meerakker te gast bij Helden van Velsen

Peter vd Meerakker te gast bij Helden van Velsen
©RTV Seaport

Peter vd Meerakker, algemeen directeur van Zeehaven IJmuiden, is vanmiddag donderdag 7 maart studiogast bij het live radio programma Helden van Velsen.

Tijdens het programma wordt uitgebreid stil gestaan bij het heden, verleden maar vooral ook de toekomst van de Haven van IJmuiden. De haven zit deels in een transitie proces maar dat is niet nieuw. Ooit was het de visserij die de Haven een duidelijke positie ion de maatschappij gaf maar in de loop van de jaren zijn daar wel meerdere activiteiten bijgekomen. Sommige zien de Haven van IJmuiden als het voorportaal van de Haven van Amsterdam maar is dat wel terecht? We zullen het horen van onze studiogast maar dat het een interessante wereld is waar we met zijn allen maar zijdelings bij betrokken zijn moge duidelijk zijn.

Rond 17.30 uur zal er gebeld worden met Lydia Moreira van Welzijn Velsen in het kader van de activiteiten rondom Internationale Vrouwendag op 8 maart.

Het belooft een levendige en interessante uitzending te worden dus stem af op de juiste kanalen of kijk naar RTV Seaport op de televisie en beleef het mee.

Luister live mee tussen 17 uur en 18 uur via de ether: 107,8 FM of via de webcam via Ziggo kanal 37, of KPN 1490.