Drie Oscar genomineerde films op één dag bij Filmtheater Velsen

Drie Oscar genomineerde films op één dag bij Filmtheater Velsen

In de nacht van zondag 10 op maandag 11 maart worden de Oscars weer uitgereikt. Filmtheater Velsen viert het Oscar weekend op gepaste wijze. Liefhebbers van film kunnen op zaterdag 9 maart genieten van drie films die bij elkaar goed zijn voor maar liefst 29 Oscarnominaties.

Zaterdag 12.30 uur: The Zone of Interest
Allereerst wordt The Zone of Interest vertoont. De film is genomineerd voor 5 Oscars. De film toont het alledaagse leven van kampcommandant Rudolf Höss die met zijn gezin in een mooie, ruime dienstwoning met grote tuin woont, grenzend aan de muur van concentratiekamp Auschwitz. Höss’ vrouw Hedwig voelt zich de koning te rijk en creëert in deze omgeving een paradijs voor haar gezin. Dat laat ze zich niet zo maar afnemen. Het scherpe The Zone of Interest is een van de meest gewaagde Oscargenomineerde films van de afgelopen jaren.

Zaterdag 15.00: Oppenheimer
Koploper qua nominatie-aantal is Oppenheimer van Christopher Nolan. Het Filmtheater vertoont deze drie uur durende epos eenmalig. De film is genomineerd voor 14 Oscars. Oppenheimer, geschreven en geregisseerd door Christopher Nolan (Inception, The Dark Knight, Dunkirk), is een epische thriller die het fascinerende verhaal vertelt van de raadselachtige man die om de wereld te redden het risico moet nemen dat deze wordt verwoest.

Zaterdag 19.30 uur: Poor Things
Genomineerd voor maar liefst 11 Oscars is de eigenzinnige feministische Frankenstein film: Poor Things
Poor Things vertelt het ongelofelijke verhaal en de fantastische evolutie van Bella Baxter, een jonge vrouw die weer tot leven is gewekt door de briljante en onorthodoxe wetenschapper Dr. Godwin Baxter. Bella is leergierig en leeft een beschermd bestaan bij Baxter. Ze mist kennis over de wereld om haar heen, maar heeft een drang er meer over te leren. Ze beleeft een wervelend avontuur over de hele wereld. Bevrijd van de vooroordelen van haar tijd, wordt Bella standvastig in haar doel om op te komen voor gelijkheid en bevrijding.

Meer informatie en tickets: stadsschouwburgvelsen.nl/nieuws/oscar-dag