Al ruim 70 jaar schilderplezier bij Terpen Tijn

Al ruim 70 jaar schilderplezier bij Terpen Tijn

Dit jaar viert de Velsense teken- en schildervereniging Terpen Tijn haar 70ste verjaardag. De vereniging bestaat uit ruim 40 creatievelingen die samen hun kunst beoefenen tijdens wekelijkse teken- en schildermiddagen in het Dorpshuis het Terras.

Terpen Tijn is in 1954 opgericht door enkele enthousiaste amateurtekenaars en -schilders die zelfstandig hun hobby wilden uitoefenen. De leden hebben allen een eigen niveau en werken aan hun eigen projecten. Tijdens de schildermiddagen neemt iedereen hun eigen materialen mee. De meerwaarde van de vereniging zit hem daarnaast in de samenkomst, het inspireren van elkaar en de gezelligheid die de groep biedt.

Hoewel er tijdens de sessies geen lessen worden gegeven, worden er wel geregeld workshops gegeven om nieuwe technieken mee te leren.

Geïnteresseerd? De vereniging heeft nog ruimte op de woensdagavond voor creatievelingen die al een basis onder de knie hebben. De eerste vier weken kan men gratis meedraaien. Meer informatie is te vinden op de website van Terpen Tijn: terpentijn.weebly.com/informatie

In onderstaande video vertellen Donna van den Dungen en Bep Colly uitgebreid over de vereniging en het 70 jarig bestaan.