Geen woningen op terrein RKVV Velsen

Geen woningen op terrein RKVV Velsen
© Lotje Eikelboom / RTV Seaport

Na jaren praten heeft de gemeenteraad nu definitief besloten dat er geen woningen komen op de voetbalvelden van RKVV Velsen. Nu is de vraag: is er geld?

Eind januari kwam de raad er nog niet uit, maar afgelopen donderdag (29 februari 2024) viel de beslissing dan toch: geen verhuizing voor RKVV Velsen naar / naast Groeneveen en dus geen woningen op de velden waar de voetbalvereniging nu zit.

Voor- en tegenstemmers

Van het Wijkcomité Driehuis kregen we de stemming door: D66, Groen Links en CU waren al tegen verhuizing; nu stemden de fracties van Velsen Lokaal en PvdA ook tegen. De tweemansfracties van het CDA en FvD stemden beide verdeeld.
Een amendement van de VVD, gesteund door LGV, Forza en Liberaal Blauw, waarin de voetbalvelden wel als woningbouwlocatie werden aangewezen, kreeg slechts 11 van de 33 stemmen.

Te weinig geld

Probleem nu: de club zit in een zwaar verouderd complex en heeft te weinig geld kunnen sparen voor een ingrijpende verbouwing. Johan van den Brink, adviseur van het bestuur inzake de nieuwbouw, schat de kosten voor opknappen al op 1,3 miljoen en op 4,4 miljoen voor nieuwbouw. Wethouder Bram Diepstraten zegde toe daarover snel in gesprek te gaan met de voetbalvereniging.

Met dank aan Wijkcomité Driehuis (https://wijkcomitedriehuis.nl) en de IJmuider Courant