On Stage radio special bij RTV Seaport

On Stage radio special bij RTV Seaport
© Aangeleverd

Dinsdagmiddag 5 maart wordt er een speciale On Stage radiospecial uitgezonden vanuit de radiostudio van RTV Seaport. Deze uitzending staat volledig in het teken van de IJmond Zuid-Kennemerland On Stage middag, een beroepsoriëntatie middag speciaal voor vmbo scholieren die plaats vindt bij Onze Gezellen in Haarlem-Noord.

RTV Seaport is tijdens de beroepsoriëntatiemiddag aanwezig en zal de leerlingen daar laten zien hoe het is om als radio DJ te werken bij de lokale omroep. Om dat duidelijk te maken, zal er een speciale live radio uitzending rondom de beroepsoriëntatie uitgezonden worden op dinsdagmiddag tussen 13 uur en 16 uur vanuit de radiostudio van RTV Seaport.

Het beroepenfeest
Beroepsbeoefenaren van allerlei organisaties, bedrijven en zzp’ers zijn dinsdagmiddag aanwezig bij het beroepenfeest. Er zijn 170 beroepsbeoefenaars en zo’n 800 tweede- en derdejaars VMBO leerlingen. Scholen die meedoen zijn het Tender College, Vellesan College, Technisch- en Maritiem College uit IJmuiden en vanuit Haarlem het Spaarne College. Deze middag draait vooral om netwerken. Scholieren en beroepsbeoefenaren gaan met elkaar in gesprek over wat het werk inhoudt, en maken een afspraak voor een werkbezoek op een Doe Dag enkele weken later. De leerlingen zullen vervolgens op 19 maart een dagdeel meedraaien bij de organisaties.

Radiospecial
Radiomakers Jim en Alex zijn dinsdagmiddag aanwezig in de radiostudio van RTV Seaport en hebben live contact met het beroepenfeest. De radiospecial zal in het teken staan van de beroepsoriëntatiemiddag en biedt alvast een kijkje achter de schermen bij het beroep radio DJ. Ook zal er live ingebeld worden met collega’s die op het beroepenfeest aanwezig zijn, en met scholieren die deelnemen.

Luister tussen 13 uur en 16 uur mee naar de uitzending via de ether op 107,8 FM of kijk mee via de webcam op Ziggo 37 en KPN 1490. 

Wilco van Pel is projectleider van IJmond Zuid-Kennerland On Stage, en geeft in onderstaand geluidsfragment toelichting over de middag