Boeiende gastles over het koloniaal verleden door Yvonne Struiken

Boeiende gastles over het koloniaal verleden door Yvonne Struiken

Op maandag 11 maart 2024 nodigen de Studiekringen IJmuiden en Velserbroek alle geïnteresseerden uit voor een inspirerende gastles van Yvonne Struiken. Deze bijeenkomst vindt plaats in de Bibliotheek IJmuiden en belicht het koloniale verleden op een toegankelijke manier.

Bij Bibliotheek Velsen zijn twee studiekringen actief. Een studiekring biedt een unieke combinatie van ontmoetingen, het delen van ervaringen en het ontdekken van nieuwe inzichten. In een groep van 10-15 personen verkennen zij met nieuwsgierige blik diverse onderwerpen. waarbij deelnemers hun geest scherp houden door samen te leren.

Yvonne Struiken
Yvonne Struiken, bekend om haar diepgaande kennis en verhalen over slavernij, zal tijdens deze gastles proberen verandering te brengen in de manier waarop we met elkaar omgaan. Haar ervaringen bieden waardevolle inzichten in de impact van culturele verschillen en het belang van begrip en respect.

“Ik ben in 2022 begonnen met mijn gastlessen in samenwerking met Bureau Discriminatiebestrijding Kennemerland en de Provincie Noord-Holland,” zegt Yvonne Struiken. “Mijn eigen ervaringen als jong meisje, niet altijd met open armen ontvangen in Nederland, hebben mijn interesse gewekt om dieper in te gaan op hoe culturele verschillen kunnen leiden tot misverstanden.”

De gastles van Yvonne Struiken over het koloniale verleden is gratis toegankelijk, maar aanmelden is noodzakelijk. De open Studiekring vindt plaats op 11 maart 2024, van 14:00 tot 16:00 uur in de Bibliotheek IJmuiden. Voor meer informatie en aanmelden kun je contact opnemen met de balie van de Bibliotheek Velsen.