Sportweekend 1-3 maart

Sportweekend 1-3 maart
Pexels: Pavel Danilyuk

De heren van volleybalvereniging Smashing Velsen moesten vrijdag 1 maart een uitwedstrijd spelen tegen Spaarnestad 14 en dit werd een keurige 0-4 zege voor de IJmuidenaren. 

Zaterdagmiddag 2 maart moesten de korfballers van DKV een uitwedstrijd spelen tegen ADOS uit Hoorn. De wedstrijd werd helaas nipt verloren met 16-15.

Eveneens op deze zaterdag voor de heren en dames van Akrides een thuiswedstrijd. De dames van de IJmuidense basketbalvereniging moesten het opnemen tegen Leiden 3 en wisten hun wedstrijd met 71-51 te winnen. De heren moesten het opnemen tegen het tweede team van Leeuwarden. Dit resulteerde in een mooie 76-58 zege voor de IJmuidense vereniging.

De dames van handbalvereniging HCV’90 uit Velsen Noord blijven het goed doen. Ze wonnen de uitwedstrijd tegen het tweede team van KSV tenauwernood met 18-20 en blijven door dit resultaat op de tweede plaats staan van de ranglijst met 22 punten uit 14 wedstrijden.

De heren en dames van waterpolovereniging VZV moesten afreizen naar Waddinxveen om het op te nemen tegen Z&PC De Gouwe. De heren verloren met 17-14 en ook de dames moesten de winst aan de tegenstanders laten en gingen met 11-6 onderuit.

In de eerste klasse A moest het zondagelftal van Velsen zaterdagmiddag een uitwedstrijd spelen tegen ZOB en verloor deze match met 3-2.

In de derde klasse A van het zaterdagvoetbal ontving IJmuiden op 2 maart het Haarlemse  EDO en leed een pijnlijke 1-3 nederlaag. Het zaterdagelftal van VSV behaalde een verdienstelijk 2-2 gelijk spel tegen het bovenin meedraaiende Castricum. Stormvogels, lijstaanvoerder in deze klasse, bleef aan kop door Zandvoort in eigen huis met 1-3 te verslaan.

In de vierde klasse B blijft Velsenoord puntloos. Ditmaal ging men met 1-4 onderuit tegen VVA/Spartaan uit Amsterdam. VVH/Velserbroek wist streekgenoot Wijk aan Zee met een 2-1 nederlaag weer naar huis te sturen.

Zaterdagmiddag 2 maart moesten de drie Velsense vertegenwoordigers allen de wei in. Terrasvogels moest in een thuiswedstrijd aantreden tegen Overbos uit Hoofddorp en verloor nipt met 0-1. De zaterdagvoetballers van Velsen speelden in Driehuis tegen DSK en wisten de wedstrijd met een 3-0 zege te beeindigen. SVIJ, tweede op de ranglijst morste dure punten door thuis met 2-2 gelijk te spelen tegen ZSGOWMS.

De zondagvoetballers van VSV, uitkomend in de derde klasse B ontvingen 3 maart in Velserbroek De Meteoor en wisten na een 1-2 achterstand toch nog met 3-2 te zegevieren.

De mannen van rugbyclub The Smugglers uit Velserbroek moesten zondagmiddag 3 maart een thuiswedstrijd afwerken tegen ‘t Gooi Fier en werden met 29-38 verslagen.