Hondencontrole is er weer

Hondencontrole is er weer
© RTV Seaport /Ton van Steijn

De hondencontrole gaat weer van start. De firma Holland Ruiter gaat aan de slag met een groep hondencontroleurs langs de deuren om te kijken of huishoudens in het bezit zijn van een hond. Deze controleurs bellen aan en geven bewoners toelichtende informatie als zij een hond thuis hebben. 

De voorjaarsvakantie is voorbij en de gemeentelijke belastingen staan weer om de hoek en sommige huishoudens hebben ze al binnen. Het laatste stukje belastingadministratie wordt bij elkaar gewerkt en de gemeente heeft via de Belastingsamenwerking Gouwe Rijnland de opdracht uitgezet voor hondencontrole. Over komende paar weken zullen er dus mensen aanbellen om te controleren of u een hond in uw beschikking heeft. 

Wat gebeurt er exact 
Er zal een groep hondencontroleurs langs de deuren gaan om te kijken of een woning in beschikking is van een hond. Deze controleurs bellen bij u aan en kunnen zichzelf legitimeren mocht het nodig zijn. Als er niemand thuis is, maar deze controleurs wel vermoeden dat er een niet-geregistreerde hond aanwezig is, dan laten zij een informatiebrief achter met aangiftebiljet om dat toch te doen.  

Hondenbelasting 
Op 19 oktober 2023 werd er al gesproken over het afschaffen de hondenbelasting. Gemeente Velsen is één van de top 10 duurste gemeentes voor hondeneigenaren. Bij de gemeenteraad is er vorig jaar een vergadering geweest over het verminderen of zelfs de complete afschaffing van deze dure belasting. Alleen is er nog concrete conclusie getrokken en staat het later dit jaar weer op de agenda, waardoor we (hopelijk) vanaf volgend jaar minder of zelfs geen hondenbelasting meer hoeven te betalen.