Indrukwekkend Telstar krijgt te weinig

Indrukwekkend Telstar krijgt te weinig
© RTV Seaport / Dennis Gouda

Geschreven door Hans Akkerman

Nieuwe bezems vegen schoon en vreemde ogen dwingen. Uitdrukkingen die voor Telstar zeker van toepassing lijken te zijn. Ga maar na: na het ontslag van Mike Snoei hebben Ulrich Landvreugd en Anthony Correia de technische leiding in handen met als direct gevolg twee zeges en een gelijkspel. Vrijdagavond stond een uitdagende test op de rol. Runner up Roda JC kwam op bezoek, een ploeg die lijstaanvoerder Willem 11 tot op vier punten is genaderd en serieuze pogingen doet weer terug te keren op het allerhoogste niveau.

‘’ Beste wedstrijd van het seizoen’’

De opmerking van de man in een rolstoel na afloop was treffend.” “De beste wedstrijd van het seizoen,’’ jubelde de trouwe supporter. Geen woord te veel gezegd want Telstar reeg de mogelijkheden aan elkaar maar vond net als Roda JC maar een keer het net. Toen Youssef El Kachati op het kwartier na een rebound scoorde  (zijn 4e in 5 duels) toen Tim van de Loo majestueus door de Limburgse verdediging als een ervaren alpine skiër heen slalomde en eerst nog de handen van goalie Calvin Raatsie vond, leek Telstar vlak daarna zeker nog drie keer te gaan scoren maar goed keeperswerk van Raatsie voorkwam Limburgs onheil.

Wie gedacht had dat de storm na de thee zou gaan luwen, kwam bedrogen uit. Het spel werd alleen nog maar attractiever. Roda JC veelvuldig de bal (57%-43%) en Telstar de doelpogingen (18-12). Jammer en spijtig vooral dat een slippertje van doelman Ronald Koeman rond het uur de gelijkmaker inluidde. Een half dus matig weggewerkte corner vond de Tsjech Vaclav Sejk en die knalde onberispelijk raak;1-1. 

Telstar krijgt te weinig in boeiend schouwspel

Daarna kreeg Telstar binnen luttele minuten drie mogelijkheden maar tweemaal Danzell Gravenberch en vooral invaller Cain Seedorf, hij viel sterk in en kopte een voorzet de bal van dichtbij tegen de vuisten van Raatsie aan, zagen geen kans de tweede treffer te produceren. Youssef El Kachati knalde in minuut 90 nog een keer kiezelhard naast maar als dit duel een boks duel zou zijn geweest, had Telstar een ruime punten overwinning behaald.

Nu bleven de rivalen steken op een puntendeling maar was het publiek in ieder geval de grote winnaar. De metamorfose na vier duels onder de nieuwe leiding is immens en indrukwekkend. Tweemaal de volle winst en tweemaal thuis tegen topploegen een meer dan verdiende remise.  Het smaakt duidelijk naar meer!