Hospice de Heideberg, 35 jaar betrokken

Hospice de Heideberg, 35 jaar betrokken

Sabrina Koster

Dit jaar viert Hospice De Heideberg haar 35 jarig jubileum. De hospice startte op de Zeeweg in IJmuiden bij het ziekenhuis. Daarna vond het intrek op de Wulverderlaan 51 onder de naam Bijna Thuis Huis. Vanaf 2011 is het gevestigd aan de Wulverderlaan 1 in Santpoort-Noord, en kreeg het in 2012 de naam de Heideberg. Ter gelegenheid van de verjaardag heeft De Heideberg een jubileummagazine uitgebracht: ’35 jaar betrokken’.

Met zo’n 110 vrijwilligers wordt er in een warme omgeving gezorgd voor terminaal zieke gasten. Dat gebeurt met vier gastenkamers in het gebouw naast de Parnassiaschool, maar ook biedt de Heideberg zorg bij mensen thuis. De taken van de vrijwilligers variëren van verzorging aan het bed, eten en drinken verzorgen, boodschappen doen, of de tuin onderhouden. Een uniek aandachtpunt is de aandacht voor de mantelzorgers, familie en vrienden die achterblijven na een overlijden.

Hoofdcoördinator Annemiek de Winter vertelt over de geschiedenis van de organisatie, de kracht van de Heideberg en het jubileum. Eén ding is duidelijk: de organisatie, de vrijwilligers en het goed gevulde magazine stralen allemaal hetzelfde uit: warme betrokkenheid.