Extra plezier bij het Zee- en Havenmuseum

Extra plezier bij het Zee- en Havenmuseum
© IJmuider Zee- en Havenmuseum

Op zoek naar een leuk uitje voor jong en oud? Dan kunt u vanaf 17 februari t/m 25 februari elke middag tussen 13.00 tot 17.00 naar het IJmuiden Zee- en Havenmuseum. Met uitzondering van maandag 19 februari. Een leuk uitje voor u en uw (klein)kinderen. De hele middag zijn er speurtochten, escape spellen, visjes vangen, en het sluizenspel.

Navigeren door de eeuwen
Naast de grote vaste collectie heeft het Zee- en Havenmuseum nu ook twee wisselende exposities. de eerste expositie is ’Navigeren door de eeuwen heen’. Hierbij wordt een historisch overzicht gegeven van de navigatiemiddelen voor schepen. Er worden veel (oudere) navigatiemiddelen getoond en uitgelegd hoe hier mee om te gaan. Navigeren op zee is tot en met 1 april 2024 te bezichtigen.

Tijd op zee
De tweede expositie is de (verkoop)expositie ‘Tijd op zee.’ Tijd op zee is een schilderij expositie van Fred Boom. Mede door zijn zee ervaring heeft Fred zich kunnen ontwikkelen tot bekwaam zeeschilder van scheepsportretten tot zee- en havengezichten. Bij deze expositie zijn 85 van zijn beste werken te zien. Samengebracht en te bewonderen tot en met 5 mei 2024.

Tijden zullen na de vakantie terug veranderen naar regulieren tijden. Nieuw is dat het museum vanaf 1 maart ook op vrijdagmiddag geopend zal zijn tussen 13.00 en 17.00. Museumkaarten zijn geldig. Kom zeker langs op de Havenkade 55 in IJmuiden.

Hellen Smit van het Zee- en Havenmuseum licht het nieuws in onderstaand geluidsfragment toe