Driehuizenaren op het regenboogbankje: vandalisme mag niet, maar ‘snap het wel een beetje’

Driehuizenaren op het regenboogbankje: vandalisme mag niet, maar ‘snap het wel een beetje’
Regenboogbankje Driehuis

Het regenboogbankje in Driehuis werd dit weekend voor de zoveelste keer uit de grond getrokken. ‘Waarom die weerstand?’, vroeg de gemeente Velsen zich af, maar niemand meldde zich. En dus ging verslaggever Thomas Jak van NH Nieuws een middagje op het kleurrijke bankje zitten en zelf maar eens op onderzoek uit.

De oudere Driehuizenaren hebben in ieder geval geen goed woord over voor de vernielingen. De jongeren ook niet, maar ze snappen wel een beetje waarom het bankje weerstand oproept. En Harry, die lokaal erg betrokken is in de lhbtiq+-gemeenschap? “Het is gewoon baldadigheid, ik voel me totaal niet aangevallen.”