Sportweekend 9-11 februari

Sportweekend 9-11 februari
Pexels: Markus Spiske

Arie Slagboom

Dit weekend een mager aanbod wat sport betreft in verband met de schoolvakanties. 

Op vrijdagavond 9 februari moesten de dames van volleybalvereniging Smashing Velsen het opnemen tegen VZH uit Nieuw Vennep. Deze wedstrijd werd met een 4-0 nederlaag afgesloten door de dames uit IJmuiden.

Korfbalvereniging DKV moest een thuiswedstrijd spelen tegen hekkensluiter Purmer. De IJmuidense vereniging deed wat ze moest doen en won de wedstrijd met 16-7.

De dames en heren van basketbalvereniging hadden zaterdag 10 februari een goede dag. De dames moesten een thuiswedstrijd spelen bij LC Players in Uitgeest en wisten met 48-35 te zegevieren. De heren van Akrides moesten op bezoek bij Racing Beverwijk. Zulke derbys gaan altijd gepaard met veel spektakel en Akrides wist met een benauwde 72-76 zege weer huiswaarts te keren.

Ib het zaterdagvoetbal slechts twee wedstrijden. In de derde klasse A speelde VSV tegen streekgenoot Beverwijk. Na een 0-0 ruststand wist VSV vroeg in de tweede helft op een 1-0 vvorsprong te komen door een doelpunt van Max Hummel. Door een eigen doelpunt aan hwt slot van de wedstrijd eindigde de partij in 1-1.

Velsenoord, uitkomend in de vierde klasse B heeft de thuiswedstrijd tegen Vlug en Vaardig met 0-3 verloren en staat nog steeds onderaan op de ranglijst. Het zondagelftal van VSV moest 11 februari tegen Koedijk een uitwedstrijd spelen. Na een 0-1 voorsprong werd de wedstrijd met 3-1 verloren.