Ruim 300 mensen bij stille tocht voor Paul (42): “Grote verslagenheid in Velsen-Noord”

Ruim 300 mensen bij stille tocht voor Paul (42): “Grote verslagenheid in Velsen-Noord”

Zeker 300 inwoners in Velsen-Noord liepen gisteravond mee in een stille tocht voor de omgekomen Paul (42). Hij overleed ruim een week geleden, nadat hij was neergestoken voor zijn appartement aan de Gildenlaan. Zijn buurvrouw Seréna organiseerde de tocht: “Ik merkte een hele grote verslagenheid in de buurt.”

Vorige week werd Paul neergestoken voor zijn appartement aan de Gildenlaan. De onderbuurman zit sindsdien vast. “Er gaat een schokgolf door Velsen-Noord”, zei zijn buurvrouw eerder deze week al tegen NH.

Seréna kan ook nog niet helemaal geloven wat er gebeurd is. “We spraken heel vaak in de hal en zo. We hebben precies dezelfde humor. Ik vond het echt een ontzettend lieve man.”

‘Voel meer verbintenis nu’

Er werd niet alleen een stille tocht georganiseerd voor Paul, maar er is ook een geldinzameling gestart voor zijn vrouw en zoontje. En zo komen er gelukkig nog een paar mooie dingen voort uit de schokkende gebeurtenis, vindt ook Sérena:

“Ik heb bij het organiseren van de stille tocht uit alle hoeken hulp gekregen en dat was superfijn. De gemeente, Welzijn Velsen en mensen uit het dorp zelf. Het was echt heel mooi. Ik voel veel meer verbintenis met dit dorp nu.”