‘’Carnaval’’ In Velsen-Zuid

‘’Carnaval’’ In Velsen-Zuid
© RTV Seaport / Dennis Gouda

Geschreven door Hans Akkerman

Het ontslag van Mike Snoei was uiteraard  in IJmuiden en naaste omgeving talk of the town afgelopen week. ‘’Zat eraan te komen tot toch wel jammer,’’ zo reageerden de meeste direct betrokkenen/supporters. Zou het ontslag tot een positief schokeffect leiden? Zouden de fans nu massaal op het duel tegen Helmond Sport afkomen? Vragen die pas vrijdagavond tussen pakweg 19.00 en 22.00 konden worden beantwoord. Anthony Correia en Ulrich Landvreugd, allebei in bezit van de benodigde papieren, zullen het seizoen afmaken.’’ Het spelplezier moet terug,’’ oordeelde Landvreugd die als hoofdtrainer de eindverantwoordelijk in handen krijgt.

Zonder de geschorste Mich Apau en geblesseerde Zakaria Eddahchouri diende Telstar Helmond Sport van zich af te houden. Dat lukte in een duel waarin Helmond Sport het balbezit koesterde (65%) en een daadkrachtig Telstar met 3-2 aan de goede kant van de score bleef in een enerverend duel onder de pas aangetreden nieuwe leiding.

Aanvallende intenties

De aanvallende intenties bleken al snel want Telstar combineerde fris en fruitig en nam aanvallend meer risico dan gewoonlijk want diverse malen doken drie of zelfs vier spitsen op in het Brabantse strafschopgebied. De eerste goal op het kwartier van Youssef El Kachati was de beloning maar wie anders dan topschutter Dennis Kaars repareerde de score na een handige, individuele  actie. Maar de ex-Quick Boys spits schoot opnieuw na een perfecte aanval de 2-1 binnen langs van der Steen  en een minuut voor de pauze profiteerde Christos Giousis optimaal van het feit dat Jayden Turfkruier compleet over het hoofd werd gezien op de linkervleugel.

Spannend tot het laatste fluitsignaal

Na rust denderde Telstar aanvankelijk door maar miste door El Kachati en Gravenberch nog twee behoorlijke mogelijkheden. Dat kwam Telstar bijna duur te staan toen Devon Koswal  na 70 minuten aan de noodrem moest trekken. Dennis Kaars, echter, vond dit keer vanuit een strafschop niet zijn 19e  goal, maar de vuisten van Ronald Koeman die de bal vervolgens via de paal uit zijn goal ranselde. Nu sloegen de gasten pas een minuut of 10 voor tijd toe na een prima aanval over de rechtervleugel maar verder lieten de Witte Leeuwen het niet komen. Het laatste fluitsignaal bracht gebalde vuisten, pure euforie, vreugde en natuurlijk opluchting. Eindelijk na 17 november weer de volle winst en de hatelijke laatste plek werd  aan Top Oss geoffreerd. Voor het duo Landvreugd & Correira een heerlijke binnenkomer die nadrukkelijk naar meer smaakt. Volgende week vrijdag wacht thuis N.A.C. en de 1000 dollar vraag of Telstar deze overwinning een passend vervolg kan geven.