Bouwplan Missiehuis aangepast

Bouwplan Missiehuis aangepast
© RTV Seaport / Lotje Eikelboom

De projectontwikkelaar van het Missiehuis wil zijn plannen aanpassen: de meeste herenhuizen worden wat kleiner, nóg beter geïsoleerd en wel een ton per stuk goedkoper. Dat verkoopt misschien beter. Lees wat de plannen zijn.

Het idee was om 22 grote herenhuizen te bouwen aan de kant van de Wolff en Dekenlaan in Driehuis. Nu komen er 24 iets kleinere huizen, en twee grotere uit het oorspronkelijke plan – in totaal dus 4 extra woningen. Ze worden extra goed geïsoleerd, tot wel A++++. Volgens de nieuwe hypotheekregels per 1 januari mag je dan meer geld lenen.

Iets minder sociale huur

Eigenlijk moet je bij nieuwbouw 30% reserveren voor sociale huur. Dat wás 29% in het oudere plan, en nu wordt het nog iets minder: 27%. Daar staat tegenover, schrijft het college aan de raad, dat de nieuwe herenhuizen die er komen duurzamer zijn en beter te betalen: 735.000 euro in plaats van 830.000. De sociale huurwoningen (23 in totaal) komen in het monumentale deel van het Missiehuis.

Vergunningaanvraag in behandeling

De nieuwe plannen passen binnen de regels die de gemeente Velsen er voor stelt. De vergunning die projectontwikkelaar Equilis heeft ingediend, zal dus waarschijnlijk wel worden toegekend.