De vleugel volledig benut in ’t Mosterdzaadje

De vleugel volledig benut in ’t Mosterdzaadje
© RTV Seaport / PR

Van de redactie

Dit weekend wordt de vleugel volledig benut in ’t Mosterdzaadje in Santpoort. Zo neemt Regina Albrink zaterdag 10 februari plaats achter de vleugel om werken van Beethoven en Chopin ten gehore te brengen. Ze begint haar recital met de sonate op. 26, in As van Ludwig van Beethoven, dat een lievelingsstuk was van Frédéric Chopin. Ze vervolgt dan ook haar programma met de nocturnes van Chopin.

De lieflijke sonate op. 26  van Beethoven is vooral bekend om zijn derde deel: Marcia Funèbre. Chopin heeft zijn hele leven nocturnes gecomponeerd. Nocturne betekent letterlijk nachtstuk en heeft vaak een lyrisch, zangerige melodie die dromerig en melancholiek van karakter is.

De pianiste Lieselotte van Tol is op zondag 11 uur februari om 15.00  te gast in ‘t Mosterdzaadje. Een nieuwe ster aan het firmament van het Santpoorts Concertgebouw, die ter kennismaking een programma samengesteld met meesterwerken uit verschillende stijlperioden. Zo is achtereenvolgens te horen de prachtige koraalbewerkingen van Bach-Busino, de dromerige nocturnes van Chopin, een poëtisch intermezzo van Brahms en een meeslepend lied van Glinka/Balakirev.

Lieselotte van Tol begon met de vooropleiding in Den Haag. Haar bachelor studie rondde ze cum laude af en haar masterstudie deed zij bij Stéphane De May in Rotterdam.

‘t Mosterdzaadje, Kerkweg 29 , Santpoort-Noord 023-5378625 www.mosterdzaadje.nl. Vanaf een half uur voor aanvang is de deur open. Toegang vrij. Na afloop collecte met richtlijn €10