IVN excursie op strand van IJmuiden

IVN excursie op strand van IJmuiden
©IVN Zuid-Kennemerland

Van de redactie

Op zaterdag 17 februari organiseert het IVN Zuid-Kennemerland een leuke strandexcursie voor jong en oud op het strand van IJmuiden. Wandel mee onder leiding van IVN-Natuurgidsen en laat je verrassen door de dingen die langs de vloedlijn te vinden zijn!

Het aardige van het strand is dat er altijd wel iets te zien of te vinden is, zeker in de winter. Bij storm wordt de zeebodem omgewoeld en enkele dagen later is het strand bedekt met dieren die kort tevoren nog in het zand ingegraven waren.  Er spoelen bij herfstachtig weer levende wormen, zoals goudkammetjes, aan en ook schelpdieren zijn te zien. Bijvoorbeeld de grote strandschelp en kokkels. En als er na een storm een tijdje een vrij krachtige oostenwind staat, dan is het strand bijzonder rijk aan schelpen, slakken en soms de vaak minder populaire kwallen!

Wie eens lekker wil uitwaaien en interessante dingen wil weten over het strand is van harte welkom. Voor de echte strandliefhebber, jong of oud, is het juist leuk om aan deze excursie mee te doen!

Belangrijk bij koud weer: extra warm aankleden!

Locatie/vertrekpunt: Bij de Jachthaven van IJmuiden bij het eindpunt van bus 382; binnen één minuut sta je op het strand!
Tijd: 11:00 – 12:30 uur
Duur: 1,5 uur
Kosten: geen

Dit is een excursie in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland.
Reserveren/aanmelden verplicht via np-zuidkennemerland.nl.
Informatie di. t/m zo. via 023-5411123.