Astrid Nijgh te gast bij RTV Seaport

Astrid Nijgh te gast bij RTV Seaport

Van de redactie

Vrijdag 9 februari om 12:00 is zangeres/componiste Astrid Nijgh te gast in de studio van RTV Seaport. In 1974 had ze in Nederland een hit met het lied ‘Ik doe wat ik doe’. Richard van Dorp en Mark Metselaar praten met Astrid overonder andere haar leven, muziekcarrière en haar optreden aanstaande zondag 11 februari in het Kennemer Theater in Beverwijk. 

Haar eerste echtgenoot was Lennaert Nijgh, met wie ze ook na hun echtscheiding veel samenwerkte. Hij schreef de teksten en Astrid componeerde de muziek. Veel artiesten vertolkten de door hen geschreven nummers. Astrid Nijgh heeft zelf ook diverse albums uitgebracht, o.a.: ‘Mensen zijn je beste vrienden’(1974), ‘In het teken van de ram’(1976), ‘De razende bol’ (1979), ‘Zelfportret’(1980), en ‘Tegen het lijf’(2007).

Na verschillende concerten, optredens en projecten door de jaren heen, treedt zij momenteel op met haar jubileumvoorstelling “Ik doe wat ik doe – Nijgh zingt 50 jaar Nijgh.”

Luister vrijdag mee via de Ether op 107,8 FM of via rtvseaport.nl/live-radio