Nooit te oud om te daten in de Bibliotheek

Nooit te oud om te daten in de Bibliotheek

Bron: Bibliotheek Velsen

Liefde. Het laat mensen de vreemdste fratsen uithalen en is op hetzelfde moment een levensbehoefte. 14 februari is het weer zo ver: de dag van de liefde, beter bekend als Valentijnsdag. Schrijvers en dichters hebben door de eeuwen heen bibliotheken volgeschreven over echte en fictionele romantische relaties. Ook de hedendaagse schrijvers storten zich graag op dit bij vlagen komische onderwerp. Voor het boek Nooit te oud om te daten interviewden Janneke Holwarda en Marie- José ten Cate mensen die actief online daten met diverse opvattingen over liefde en relaties.

Boek over daten en jezelf herontdekken
‘Aanvankelijk richtten we ons vooral op de regels en gebruiken binnen de datingwereld, en de strategieën en vaardigheden die nodig zijn om daar succesvol te zijn’, aldus de twee schrijfsters. ‘Maar gaandeweg gingen de gesprekken steeds meer over wat de zoektocht naar een nieuwe partner bij de dater zelf teweegbrengt. Zo stuitten we op een veel interessantere laag: de confrontatie met jezelf.’

Interactieve lezing op Valentijnsdag
In samenwerking met ‘Het eerste bedrijf’ is er op 14 februari interactief theater in Bibliotheek IJmuiden. Naast een kennismaking met de schrijvers, inspirerende anekdotes en inzichten in daten op latere leeftijd, is er gelegenheid je eigen verhalen te delen. Improviserende acteurs en een muzikant zullen verhalen uit het boek ten tonele brengen, als opwarmertje voor een dialoog met het publiek. Je wordt uitgenodigd om eigen verhalen te vertellen, die daarna door de acteurs aanschouwelijk worden gemaakt. Janneke, Marie-José en Alice zullen daarbij als interviewers, vertellers en duiders optreden.

Op woensdag 14 februari in de Bibliotheek IJmuiden. Inloop om 19.15 uur, start om 19.30 uur. Leden € 7,50 anders € 9,50. Inclusief gratis kopje koffie of thee vooraf en een glaasje (alcoholvrije) bubbels en een hapje na de voorstelling. Meer informatie op de website www.bibliotheekvelsen.nl.