Voordelig een groen dak in IJmuiden

Voordelig een groen dak in IJmuiden

Bron: Aangeleverd

Wij zijn Ron, Meta en Aafke. Deze week zijn we een buurtactie gestart in de Planeten- en Rivierenbuurt in IJmuiden. Hiermee proberen we zoveel mogelijk buren enthousiast te maken om een groen dak aan te leggen op hun schuur of uitbouw. Want hoe meer buren meedoen, hoe goedkoper het wordt én hoe groener de buurt. 

Meta/Ron/Aafke: Wij willen graag veel mensen enthousiast maken om mee te doen met deze actie. Wij wonen graag in een groene wijk! Het lijkt ons prachtig als we deze zomer vele vlinders en bijen zien vliegen over de groene daken! Buren uit de Planeten- en Rivierenbuurt kunnen zich tot en met 10 maart aanmelden via rooftoprevolution.nl/velsen/. 

Campagne voeren 
We voeren campagne om zoveel mogelijk buren mee te krijgen. We versturen brieven naar de buurt, delen flyers uit en staan op 24 februari met de ‘dakfiets’ – een bakfiets met een prototype groen dak – bij de Dekamarkt aan de Planetenweg 11:30-13.00 uur. Iedereen is welkom om hier een kopje koffie te komen drinken en om vragen te stellen over groene daken. Hoe meer mensen meedoen, hoe goedkoper het wordt. En hoe meer kans op subsidie van het Hoogheemraadschap Rijnland. 

Voordelen groen dak
Een groen dak heeft verschillende voordelen. Zo beschermt een groen dak tegen slijtage, zorgt het voor verkoeling en houdt het regenwater vast. Maar misschien nog wel belangrijker: de beplanting heeft een luchtzuiverende werking en helpt bijen, vlinders en vogels. Daarnaast wordt Velsen steeds mooier met groene en bloeiende daken.