Sportweekend 2 tot 4 februari

Sportweekend 2 tot 4 februari
Pexels: Markus Spiske

Arie Slagboom

Op vrijdagavond 2 februari moesten zowel de dames als de heren van volleybalvereniging Smashing Velsen een thuiswedstrijd spelen. De dames namen het op tegen het derde team van VCH en gingen met 1-3 onderuit. De heren wisten hun wedstrijd tegen het vierde team van VHZ met 3-2 winnend af te sluiten.

Bij het korfbal moest DKV zaterdag 3 februari op bezoek bij Zaandam Zuid. De dames en heren van DKV konden huiswaarts keren met een 12-14 zege op zak.

De dames van basketbalvereniging Akrides moesten zaterdag afreizen naar Delft voor een wedstrijd tegen Punch. Deze wedstrijd eindigde na verlenging in een 73-70 nederlaag voor de Velsense dames. De heren moesten een thuiswedstrijd spelen tegen DAS. De heren van Akrides wisten de tegenstander met 77-58 te verslaan en kunnen door dit resultaat de blik weer richten naar boven op de ranglijst.

De handbaldames van HCV’90 uit Velsen Noord moesten zaterdag 3 februari op bezoek bij Handbal Utrecht. De wedstrijd eindigde in een 17-22 overwinning voor de dames uit Velsen Noord.

Damclub IImuiden speelde zaterdagmiddag een thuiswedstrijd tegen het tweede team van Damlust Gouda. De IJmuidenaren wisten met 11-9 te zegevieren en bezetten een keurige vierde plaats op de ranglijst.

Bij de zaterdagvoetballers in de derde klasse A weer een vol programma. VSV kon Stormvogels niet de helpende hand toesteken in hun wedstrijd tegen Foresters. De nummer twee van de ranglijst wist met een 1-3 zege het veld in Velserbroek te verlaten. IJmuiden wist een benauwde 1-0 zege te behalen tegen Zandvoort. Stormvogels deed zaterdag wat het als lijstaanvoerder moest doen en versloeg het Heemskerkse ADO’20 zaterdag met 1-5.

In de vierde klasse B van het zaterdagvoetbal wisten de vertegenwoordigers uit Velsen geen potten te breken. Velsenoord ging kansloos onderuit in een thuiswedstrijd tegen AC Amsterdam en verloor met 1-4. VVH/Velserbroek moest op bezoek bij SCW in Rijsenhout en werd getrakteerd op een 3-0 nederlaag.

In de vijfde klasse B wist Terrasvogels op 3 februari SVIJ een handje te helpen door het nog ongelagen Urban Talent met een 1-0 nederlaag terug te sturen naar Amsterdam. SVIJ, de nummer twee van de competitie, wist door het resultaat van Terrasvogels drie punten in te lopen op Urban Talent door zelf met 3-1 te winnen in een thuiswedstrijd tegen Overbos uit Hoofddorp. Velsen zaterdag eveneens uitkomend in deze vijfde klasse verloor de uitwedstrijd tegen UNO uit Hoofddorp met 4-1.

De zondagvoetballers van Velsen, uitkomend in de eerste klasse A,  speelden 4 februari een thuiswedstrijd tegen hekkesluiter Hoofddorp. Door doelpunten van Tim Groenewoud en Cedric Girault eindigde deze wedstrijd in een 2-0 zege voor de ploeg uit Driehuis. Het zondagelftal van VSV moest op deze zondag 4 februari een uitwedstrijd spelen tegen RCZ in Zaandam en ging met 2-0 onderuit.