Telstar zakt door ondergrens

Telstar zakt door ondergrens
© RTV Seaport / Hans Akkerman

Geschreven door Hans Akkerman

Het duel in Maastricht tegen M.V.V. was ook een weerzien met een oude bekende want Őzgür Aktas speelt dit seizoen een opvallende rol in het hart van de defensie bij de Zuid- Limburgers. Die zijn trouwens na een matige start aan een behoorlijke opmars bezig want bij winst zouden ze op basis van de ranglijst de gedroomde play-off plek gaan innemen. 

Snakken naar winst

Ook Telstar snakte natuurlijk weer eens naar de volle winst na een paar zeer teleurstellende resultaten. Slechts twee goals uit de laatste zeven duels spreekt boekdelen(!) Met als gevolg een beschamende laatste plek omdat Top Oss opeens de geest heeft gekregen en twee duels op rij won. Opvallende statistiek: van de 20 goals in 23 duels heeft Zakaria Eddahchouri er 11 gescoord. Zijn collega’s slechts 9!

’ We gaven het op’’

De reactie van Mike Snoei voor de ESPN-camera na afloop sprak boekdelen.’’ Eem complete off-day, we gaven het op en dit is een enorme teleurstelling. Een mokerslag,’’ somberde de technisch verantwoordelijke zichtbaar aangeslagen na de geenszins geflatteerde 6-1 nederlaag/afstraffing.

M.V.V. gehuld in carnaval shirts  en nauwlettend gadegeslagen door Prins Carnaval en de raad van 11 sloeg al na 55 seconden toe en toen Őzgür Aktas na 9 minuten en 57 seconden spelen 2-0 met zijn voorhoofd aantekende, was het over en sluiten voor Telstar dat uiterst dankbaar mocht zijn dat M.V.V. voor rust nog slechts eenmaal tot scoren kwam. De drie wissels in de rust, met name de gewisselde Peter Guinari en Jayden Turfkruier werden totaal overlopen, sorteerden weinig positief effect. Youssef El Kachati zag nog kans met zijn allereerste profgoal met een venijnig en kiezelharde uithaal de achterstand te verkleinen maar binnen vijf minuten voerde de gastheer de score op tot een beschamende  6-1. 

Vooral de manier waarop was pijnlijk. Afgebluft op het middenveld waar M.V.V. de baas was, heerste en vooral met snelle counters Telstar kleurenblind tikte.

Gifbeker nog niet leeg

De gifbeker bleek voor de Witte Leeuwen nog niet helemaal leeg gedronken en dat is pijnlijk om te constateren. Vooraf leek de goede wil wel degelijk aanwezig maar op het veld oogde het veldspel timide, lusteloos en vooral ideeëloos. Pijnlijk om te constateren maar helaas een bittere conclusie. Wie krijgt dit team nog aan de praat?