Cello-Pianoduo en Het Delphine Trio in ‘t Mosterdzaadje

Cello-Pianoduo en Het Delphine Trio in ‘t Mosterdzaadje
Delphine Trio

Van de redactie

Zaterdag 3 februari om 15.00 uur komen de celliste Ketevan Roinishvili en de pianiste Vera Kooper naar ‘t Mosterdzaadje voor een afwisselend programma met hoogtepunten uit het cello-piano repertoire. Dit muzikale duo voert de luisteraar mee naar de humor van Beethoven, naar de intensiteit en theatrale dramatiek van Lera Auerbach en eindigt met Schuberts meesterlijke melodieën in de Arpeggione sonate.

Ketevan Roinishvili (Georgië) en Vera Kooper ontmoetten elkaar in de Amsterdamse Jordaan en delen een grote liefde voor kamermuziek. Ketevan won vele nationale en internationale prijzen en de Nederlandse pianiste Vera Kooper wordt beschreven als een sensitief en expressief musicus, met een indrukwekkende techniek en gepassioneerde toewijding. 

Op zondag 4 februari om 15.00 uur in ’t Mosterdzaadje een optreden van het Londense Delphine Trio, dat bestaat uit Magdalenna Krstevska (klarinet), Jobine Siekman (cello) en Roelof Temmingh (piano). Afkomstig uit Australië, Nederland en Zuid-Afrika ontmoetten deze topmusici elkaar aan het Royal College of Music in Londen. Feest van herkenning in dit concert is het klarinettrio van Brahms en Oblivion van Piazzolla. Maar op het programma ook stukken van Kahn, Leighton, Psasthas, Delanoff en Seiber. De muziek die de inspiratiebron vormde om de CD ‘Adrift’ op te nemen. De leden van het Delphine Trio zijn fervente voorstanders van diversiteit in klassieke muziek. Dat weerspiegelt zich in de programmering.  

‘t Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord 023-5378625 www.mosterdzaadje.nl. Vanaf half uur voor aanvang is de deur open. Toegang vrij, na afloop collecte met richtlijn €10