Nieuw bij Pieter Vermeulen Museum: De Groene Toverboerderij

Nieuw bij Pieter Vermeulen Museum: De Groene Toverboerderij

Van de redactie

Om kinderen van 3 tot 8 jaar bekender te maken met het boerderijleven en de dieren op de boerderij, heeft het Pieter Vermeulen Museum in Driehuis een tentoonstelling ingericht over de boerderij. Met een toverstafje kunnen ze de tentoonstelling in en via allerlei opdrachtjes komen ze meer te weten over de boerderijdieren.

‘De Groene Toverboerderij’ is met name geschikt voor kinderen tot en met 8 jaar. De tentoonstelling laat hen spelenderwijs kennismaken met de dieren die op de boerderij leven. Kinderen leren over de dieren doordat ze worden uitgedaagd om al hun zintuigen te gebruiken in deze interactieve tentoonstelling: van het herkennen van de geur van honing tot het vaststellen van welke dierengeluiden je hoort of raden wat het is dat je aanraakt in een van de voeldozen. Er is ook een gezellige knutseltafel en een leuke speurtocht.

Openingstijden
‘De Groene Toverboerderij’ is vanaf zondag 28 januari tot en met zondag 1 september te bezoeken op woensdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. In de schoolvakanties (regio Noord) is de tentoonstelling geopend op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Kaartjes zijn te koop bij de kassa van het museum. Reserveren is niet nodig. Het Pieter Vermeulen Museum is gevestigd aan de Driehuizerkerkweg 34d, 1985 EL Driehuis.