Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen: feestelijke finaleweek in juli

Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen: feestelijke finaleweek in juli
© Aangeleverd

Vanaf 1 augustus 2024 wordt de Stadsschouwburg / het Filmtheater Velsen ingrijpend verbouwd. Dan gaan de deuren minstens 1½ jaar dicht. Het seizoen wordt feestelijk uitgeluid met een ‘finaleweek’, van 21 tot en met 28 juli.

Het historische gebouw (1938), aan de Groeneweg 71 in IJmuiden, wordt uitgebreid met een extra theaterzaal, een filmzaal en een aantal repetitiestudio’s. De kenmerkende sfeer van de huidige zaal blijft behouden. De verbouwing gaat minstens anderhalf seizoen duren. In die tijd zal Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen, in samenwerking met de gemeente, op één of meerdere plekken in de gemeente een alternatief programma aanbieden. De details van deze plannen worden op een later moment bekendgemaakt.

Feestelijke finaleweek: LICHT UIT LICHT AAN

Voordat de deuren dicht gaan, luidt de schouwburg het lopende seizoen uit met een feestelijke finaleweek. Onder de titel LICHT UIT LICHT AAN worden van 21 tot en met 28 juli diverse bijzondere voorstellingen geprogrammeerd. Zo krijgen het publiek en de theatermakers de gelegenheid om afscheid te nemen van het theatergebouw zoals het er nu uitziet.

Nu al bekend: bonte avond voor theatermakers op zaterdag 27 juli

Nu al is bekend dat de finaleweek eindigt met een bonte avond op zaterdag 27 juli 2024, speciaal voor de lokale Velsense theatermakers die de afgelopen jaren op het podium van de schouwburg hebben gestaan. Er is plaats voor 700 deelnemers. Ook verenigingen die in het verleden tot de vaste bespelers behoorden, worden hiervoor uitgenodigd. De lokale makers kunnen dan samen herinneringen ophalen, en in de theaterzaal zijn korte optredens te zien. De avond wordt afgesloten met een spectaculaire finale onder leiding van de Velsenaar Bas Jongsma. De verdere plannen voor de finaleweek LICHT UIT LICHT AAN worden stapje voor stapje onthuld.

Meer informatie

Kijk op www.stadsschouwburgvelsen.nl voor uitgebreide informatie over en deelname aan de bonte avond op zaterdag 27 juli.