Die Neue Deutsche Welle Special bij RTV Seaport

Die Neue Deutsche Welle Special bij RTV Seaport

Richard van Dorp

Op dinsdagavond 30 januari 2024 nemen Richard van Dorp en Chris Schrijver je mee naar Duitsland, want dan kan je van 19 tot 23 uur luisteren naar radiospecial “Die Neue Deutsche Welle Special” bij RTV Seaport.

Maak kennis met een stukje Duitse muziekgeschiedenis: Die Neue Deutsche Welle (NDW). Een muziekbeweging uit de jaren 70 en 80, aanvankelijk underground, waaruit voornamelijk Duitstalige liedjes voortkwamen. Rauw, authentiek en maatschappijkritisch. Door sommigen beschouwd als het Duitse antwoord op de Engelse en Amerikaanse Punk en New Wave. Maar gaandeweg werd deze muziekstijl steeds commerciëler, platenmaatschappijen roken geld en halverwege de jaren 80 betekende dit het einde van de NDW. Sindsdien staan er ook steeds minder Duitstalige liedjes in de bekende hitparades.

Herbeleef dinsdagavond vier uur lang de muziek van Nena, Falco, Kraftwerk, Nina Hagen, Spliff, Helene Fischer, Juliane Werding, Opus en Peter Schilling.