Sportweekend 26 tot 28 januari

Sportweekend 26 tot 28 januari
Pexels: Cottonbro studio

Arie Slagboom

Op  vrijdagavond 26 januari ontvingen de dames van volleybalvereniging Smashing Velsen de dames van het tweede team van VCS. De wedstrijd ging helaas met 0-4 verloren. De heren van Smashing Velsen moesten zaterdag 27 januari afreizen naar Noordwijk voor een wedstrijd tegen het derde team van NOVO. Net als de dames een dag eerder werd ook deze wedstrijd met vier sets verloren.

Bij het korfbal ontving DKV hun opponent OKV. Deze wedstrijd eindigde in een 11-11 gelijk spel. Door dit resultaat staat DKV op de vijfde plaats van de ranglijst met 7 punten uit 8 wedstrijden.

De dames en heren van waterpolovereniging VZV hebben weer een prima weekend achter de rug. De heren moesten op bezoek bij hekkensluiter De Reicgers uit Den Haag. De wedstrijd eindigde in een 10-16 zege, waardoor VZV een derde plaats op de ranglijst bezet. De dames moesten naar Vlaardingen om het op te nemen tegen ZVVS en dit werd een zege voor de dames uit Velsen met 5-7.

Ook voor de heren basketballers van Akrides weer een prima weekend. Zaterdag 27 januari moesten de dames op bezoek bij Virtus in Werkendam en verloren hun wedstrijd na verlenging met 66-60. De heren van Akrides moesten naar het Enschedese Arriba en wisten met 57-67 te zegevieren. Door deze zege vinden we de Velsense heren terug op een zevende plaats met 12 punten uit 12 wedstrijden.

Bij de zaterdagvoetballers in de derde klasse A wist lijstaanvoerder Stormvogels de koppositie vast te houden door een 2-0 zege op Beverwijk. Doelpuntenmakers waren Milan Van Essen en Jose Leone. IJmuiden stuurde in dezelfde klasse het Heemskerkse ADO’20 met een 3-0 nederlaag naar huis. VSV verloor nipt van met 3-2 van Reiger Boys.

In de vierde klasse B van het zaterdagvoetbal wist VVH/Velserbroek met 2-2 gelijk te spelen in een thuiswedstrijd tegen VVC. Velsenoord bleef zonder overwinning in deze klasse. Ditmaal werd met 3-0 verloren van het Haarlemse United/DAVO.

In de vijfde klasse B moesten de nummers 1 en 2 het tegen elkaar opnemen. De nummer twee van de ranglijst, SVIJ moest op bezoek bij het Amsterdamse Sportclub Urban Talent en moest een 4-2 nederlaag incasseren. Velsen en Terrasvogels moesten een gemeentelijke derby afwerken, welke door Velsen zaterdag met 3-1 gewonnen werd.

De zondagvoetballers van Velsen moesten in de eerste klasse A op bezoek bij De Zouaven uit Grootebroek. Door doelpunten van Tim Groenewoud, Lars Schotvanger en Conner Looij eindigde deze wedstrijd in een 13 zege voor de Velsenaren.

In de derde klasse B van het zondagvoetbal een thuiswedstrijd spelen tegen Limmen. De wedstrijd eindigde in een kansloze 1-6 nederlaag voor de mannen uit Velserbroek.

Bij het rugby een knappe 33-14 zege voor The Smugglers uit Velserbroek tegen Hilversum