Luister terug: Kijk in de Wijk met vrijwillige boswachters Jim en Johan

Luister terug: Kijk in de Wijk met vrijwillige boswachters Jim en Johan

Chris Schrijver

In de eerste uitzending van 2024 van Kijk in de Wijk op zaterdag 6 Januari ging Marlenne Schrijver in het tweede uur in gesprek met Jim van der Eng en Johan Bax beiden zijn vrijwillig boswachter bij Natuurmonumenten.

Beide boswachters zijn geboren en getogen in de IJmond. Beiden zijn in hun jeugd met liefde voor de natuur grootgebracht. En vertellen in het interview hoe ze zich een aantal jaar geleden, via een oproep in de krant, hebben aangemeld. Hierna volgde een kennismakingsgesprek en werden ze aangenomen. Echter door de omstandigheden in 2020 was de groepsopleiding niet meer mogelijk. Waardoor ze de benodigde vaardigheden alleen meelopend in de praktijk dus natuur eigen konden maken. Dit en nog veel meer zaken komen in het interview aan de orde.

Luister het volledige interview hier verder terug.

Met als extra aan het eind van het interview een hoorspel van Jim voor Natuurmonumenten.