Scoren blijft voor Telstar ‘’ een dingetje’’

Scoren blijft voor Telstar ‘’ een dingetje’’
© RTV Seaport / Dennis Gouda

Geschreven door Hans Akkerman

Na de droevige, ontluisterende 1-0 nederlaag in Oss kwam vrijdag F.C. Den Bosch op bezoek. Ook een team dat sportief niet aan de wensen en verwachtingen voldoet. Dat diende te gebeuren zonder Mike Snoei (griep) en topscorer Zakaria Eddahchouri ( knie). Anthony Correia en Ulrich Landvreugd namen de honneurs waar.

Met vlakke 0-0 schiet Telstar niets op

‘’ We gaan anders spelen, met drie spitsen, dus meer aanvallend,’’ sprak en hoopte technisch manager Peter Hofstede vooraf tijdens zijn inleidend praatje voor de sponsoren. Die tactiek sorteerde na 90 minuten spelen uiteindelijk tot weinig positief effect want Telstar bleef thuis na een zwakke en iets betere tweede helft steken op een vlakke en teleurstellende 0-0 remise. Het kroop na 5 minuten spelen door het oog van de naald toen topschutter Kacper Kostorz vrij voor Ronald Koeman diens voet raakte. Vervolgens gebeurde er weinig tot niets interessants. Telstar werd zeker qua positiespel afgetroefd maar ook de gasten ontbeerden voorin essentiële stootkracht.

Geen stootkracht

Na rust speelde Telstar dominanter kreeg wat mogelijkheden die of wild naast werden geknald of smoorden op een Den Bosch lichaamsdeel. De drie spitsen dan? Die werden alle drie gewisseld rond het uur maar ook hun vervangers hadden last van hetzelfde euvel. Te weinig creativiteit gecombineerd met  broodnodige schotvaardigheid. Zakaria Eddahchouri werd node gemist. De sfeer was prima , ruim 2000 toeschouwers op de tribunes, inclusief 200 uiterst rumoerige fans uit ‘’Oeteldonk’’. Het hoofdgerecht beloofde zeker vooraf een en ander maar wederom lukte het Telstar niet om sportief het verschil te maken. Een pijnlijke constatering en niet voor de eerste maal in dit zo teleurstellende seizoen voor de Witte Leeuwen.