Pianoduo Hopper en Voogd en zusjes Beltiukova en pianist Vital Stahievitch in ‘t Mosterdzaadje

Pianoduo Hopper en Voogd en zusjes Beltiukova en pianist Vital Stahievitch in ‘t Mosterdzaadje

Van de redactie

Op zaterdag 27 januari om 15.00 uur zijn de pianisten Patrick Hopper en Wim Voogd te gast in ‘t Mosterdzaadje. Zij spelen een programma met werken van Bach, Mozart, Schubert en Saint-Saëns. Op het conservatorium in de vorige eeuw deelden Wim Voogd en Patrick Hopper de schoolbank met elkaar. Nu bundelen zij hun krachten en delen één toetsenbord voor een vierhandig pianorecital. De componisten zijn niet de minsten: een bewerking van de koraal ‘Schafe können sicher weiden’ van Bach; de dramatische Fantasie in f klein van Mozart; de sprankelende Grande Rondeau in A van Schubert en muziek uit de ‘Carnaval des Animaux’ van Camille Saint-Saëns.

Zondag 28 januari om 15.00 uur zijn drie topmusici te gast met een programma waarin ze al hun techniek, emotie en virtuositeit kunnen laten horen. Het zijn de zusjes Beltiukova: Dasha, de fluitiste die in Nederland woont en werkt en haar zusje Ksenia, die haar muzikale carrière in Minsk maakt. Met de eveneens daar geboren en getogen pianist Vital Stahievitch vormen ze een onovertroffen muzikaal verbond. Dit programma is een mooie combinatie van stukken van verschillende componisten zoals Vivaldi, Casello, Locatelli, Schubert, Chopin en anderen, die allemaal bekend stonden om hun virtuositeit op het instrument dat ze bespeelden. Het programma biedt een verscheidenheid aan werken en stijlen, en geeft het publiek de mogelijkheid om de virtuositeit en technische vaardigheden van dit trio te bewonderen.

‘t Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord 023-5378625    www.mosterdzaadje.nl Vanaf een half uur voor aanvang is de deur open. Toegang vrij, na afloop collecte met richtlijn €10.