Moterendraaimiddag in Zee- en Havenmuseum

Moterendraaimiddag in Zee- en Havenmuseum

Van de redactie

Het Zee- en Havenmuseum in IJmuiden biedt zaterdag 27 januari een bijzondere belevenis voor jong en oud. Vanaf 13.00 uur zullen de machinisten de oude scheeps- en gemaalmotoren in de motorenhal starten en laten draaien. De bezoekers kunnen de motoren van dichtbij bekijken en horen hoe ze klinken.

Naast de motoren zijn er ook veel kleine miniatuurmodellen te zien die ook draaien. Het museum heeft ook twee interessante exposities: ‘Tijd op Zee’ van maritiem schilder Fred Boom en ‘Navigeren door de Eeuwen’. Fred Boom zal zelf aanwezig zijn om zijn werk toe te lichten en zijn boeken te signeren. Voor de kinderen zijn er vier speurtochten om het museum te ontdekken.

Het Zee- en Havenmuseum biedt een leerzaam uitje voor het hele gezin. Het museum is geopend op zaterdag-, zondag- en woensdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis voor Museumkaarthouders. Het adres is Havenkade 55, IJmuiden.