Vele handen maken licht werk

Vele handen maken licht werk
© Pixabay

Velsen kampte met personeelstekort als het gaat om reparaties aan de straatverlichting. Gelukkig zijn er nu mensen aangenomen die aan de slag kunnen!

Veel meldingen

Kapotte straatverlichting: deze winter komen er veel meer meldingen over binnen dan in andere jaren. Dat komt onder andere, zegt de gemeente, omdat er aan het glasvezelnetwerk wordt gewerkt: overal lagen straten open, en werden er kabels stuk getrokken. Soms moet de gemeente dan aan de slag, en soms Liander (of een ander ‘nutsbedrijf’).

Kleine beschadigingen moeilijk te vinden

Bij die werkzaamheden kunnen er ook kleine beschadigingen ontstaan, die je niet gelijk opmerkt. En door de hoge grondwaterstand (na al die regen) waren die kleine beschadigingen weer lastiger op te sporen. Tel daarbij op dat er altijd minder mensen voorhanden zijn tijdens de feestdagen, dan weet je dat opsporen en repareren lang kan duren. Goed om te weten: bij problemen met de verlichting bij huizen of bedrijven, of met de straatverlichting – dan gaat de straatverlichting voor.

Mensen erbij

Niet alleen Velsen, ook Liander kampt met een tekort aan personeel. En ook andere gemeenten hebben met al deze problemen te maken, het is niet iets van Velsen alléén.

Tot voor kort was de gemeente afhankelijk van aannemers voor de reparatie van de straatverlichting. Gelukkig zijn er nu extra mensen in dienst gekomen, dus als het goed is worden de meldingen van kapotte straatverlichting nu weer sneller opgepakt.